Zoek
Sluit dit zoekvak.

Jan Jaap van der Wal vindt Songfestivalnummer ‘ruk’

Ook Jan Jaap van der Wal is niet te spreken over het nummer Calm After the Storm van The Common Linnets. “Ik vind het ruk”, zei de komiek tegen Giel Beelen.

Ook Jan Jaap van der Wal is niet te spreken over het nummer Calm After the Storm van The Common Linnets. De Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival van dit jaar, gezongen door gelegenheidsduo Ilse DeLange en Waylon, kreeg al vaker kritiek te verduren. “Ik vind het ruk”, zei de komiek woensdagochtend in het radioprogramma van Giel Beelen.

“Je moet dan beginnen met ‘met alle respect’, maar ik vind het echt helemaal niks”, zei de 34-jarige Van der Wal. Het nummer kreeg al stevige kritiek van meerdere BN’ers. Zo noemde Guus Meeuwis het nummer te ingetogen voor het Sonfestival. Muziekproducent Eric van Tijn noemde het lied ‘weinig spectaculair muzikantengedreutel’.

DeLange en Waylon zijn onverminderd enthousiast. De twee zongen dinsdagmiddag Calm After the Storm voor het eerst op het podium van de B&W Hallerne in Kopenhagen, waar ze komende dinsdag in de eerste halve finale staan. Waylon liet al weten dat het duo zeker de finale gaat halen.

[NOVUM]