Zoek
Sluit dit zoekvak.

‘Wassen beeld Máxima heeft te grote kin’

Het nieuwe wassen beeld van koningin Máxima in Madame Tussauds heeft een te geprononceerde kin. Dat zegt royaltyjournalist Marc van der Linden in het AD.

Het nieuwe wassen beeld van koningin Máxima in Madame Tussauds heeft een te geprononceerde kin. Dat zegt royaltyjournalist Marc van der Linden woensdag in het AD. Hij vindt wel dat het beeld van koning Willem-Alexander erg goed lijkt. “Maar beide beelden zijn beter dan de oude”, vindt Van der Linden.

Het wassenbeeldenmuseum in Amsterdam had sinds 2001 al een beeld van toen nog prins Willem-Alexander, en een jaar later eentje van zijn vrouw Máxima. Die waren volgens de organisatie aan vernieuwing toe nadat de twee vorig jaar koning en koningin werden. Twintig mensen werkten vijf maanden aan de nieuwe beelden, die woensdag voor het eerst zijn te bezichtigen door het publiek. De oude beelden worden vernietigd.

Fotograaf Edwin Smulders, die de twee regelmatig voor zijn lens krijgt, is over het beeld van Máxima juist zeer positief. “Die ogen, zo kijkt ze echt. Maar Willem-Alexander lijkt me veel slanker dan in het echt.”

[NOVUM]