Zoek
Sluit dit zoekvak.

Carlos Santana bleef braaf tegen Obama

Carlos Santana heeft zich keurig gedragen tijdens een ontmoeting met Barack Obama. “Iedereen drukte me op het hart de strijdbijl te begraven”, zegt de gitarist.

Carlos Santana heeft zich keurig gedragen tijdens een ontmoeting met Barack Obama. Normaliter is de Amerikaans-Mexicaanse gitarist nogal kritisch over de Amerikaanse president, maar zijn familie had hem op het hart gedrukt zich in te houden. Santana werd in december onderscheiden met de Kennedy Center Honors voor zijn bijdrage aan de Amerikaanse cultuur.

“Obama heeft beloofd dat we ons terug zouden trekken uit Irak en dat hij meer geld zou uitgeven aan onderwijs dan aan gevangenissen, en dat is nog steeds niet gebeurd”, zegt de 66-jarige gitaarvirtuoos in muziekblad Rolling Stone. “Maar iedereen om mij heen zei dat ik dit moest zien als een soort omhelzing van het hele land en dat ik me moest gedragen.”

Santana besprak de kwestie ook met zijn vertrouweling, zanger Harry Belafonte. “Ik vroeg Harry of hij ook vond dat ik de strijdbijl moest begraven. Hij deed zijn ogen dicht en zei: begraaf hem niet te diep.”

[NOVUM]