Zoek
Sluit dit zoekvak.

‘Cheech en Chong weer samen in film’

Cheech Marin en Tommy Chong gaan weer samen een film maken. Dat zei Marin vrijdag tegen de krant Las Cruces News. Cheech & Chong waren jaren een komisch duo.

Cheech Marin en Tommy Chong gaan weer samen een film maken. Dat zei Marin vrijdag toen hij een museum opende in New Mexico, schrijft de krant Las Cruces News. Cheech & Chong waren in de jaren zeventig en tachtig onafscheidelijk als komisch duo en stonden vooral bekend om hun voorliefde voor cannabis en films als Up in Smoke en Nice Dreams.

“Die maken we waarschijnlijk binnen een jaar”, zei de 67-jarige Marin over de nieuwe film. “Chong en ik hebben het erover gehad, maar dat hebben we al langer. We toeren alweer een tijdje met onze laatste voorstelling.”

Marin houdt nog even een slag om de arm, en met goede reden. Sinds hij in 1985 zijn solocarrière lanceerde, gaan er al geruchten over een film waarin de twee Mexicaans-Amerikaanse komieken weer samen te zien zullen zijn, maar tot nu toe nog zonder resultaat.

De twee werkten wel samen aan uiteenlopende projecten, waaronder als stemacteurs in de South Park-aflevering Cherokee Hair Tampons uit 2000. Sinds 2004 spreken de twee al openlijk over een reüniefilm, met de laatste concrete plannen in 2012 voor een komedie.

[NOVUM]