Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dennis Weening baalt van verbod beelden Project P

Dennis Weening vindt het erg jammer dat een rechter heeft besloten dat beelden van de uitzending van Project P: Stop het Pesten niet mogen worden uitgezonden.

Dennis Weening vindt het erg jammer dat een rechter vrijdag heeft besloten dat beelden van de uitzending van Project P: Stop het Pesten niet mogen worden uitgezonden. “Ik baal ontzettend”, laat de presentator weten aan Shownieuws.

De beelden voor het programma, waarbij Weening en Johnny de Mol opkomen voor gepeste leerlingen, zijn gemaakt met verborgen camera’s op het Einstein Lyceum in de Rotterdamse deelgemeente Hoogvliet.

De directie van de school, een groep ouders en docenten hadden de zaak tegen RTL aangespannen omdat zij vonden dat het maken van opnamen met een verborgen camera niet acceptabel ‘binnen de veilige omgeving van een school’. Volgens de rechtbank weegt de persoonlijke levenssfeer van de leerlingen zwaarder dan het recht op vrijheid van meningsuiting van RTL.

RTL liet eerder al weten de uitzending, die voor maandag staat gepland, niet van de buis te halen maar de beelden eruit te knippen. Weening zegt dat er mooie televisie verloren gaat. “Het gesprek was prachtig.” Wel is de presentator blij dat RTL de aflevering toch uitzendt.

Ook De Mol betreurt de aanpassingen. “Ik vind dat heel jammer, natuurlijk”, zegt de presentator in Shownieuws. De Mol is het ook niet eens met de beslissing van de rechter. “We staan helemaal achter het programma. Het heeft geholpen”, doelt hij op de gepeste leerlingen.

De presentator is daarnaast bang voor de toekomst van Project P. “Nu moeten we van tevoren scholen vragen of we beelden mogen maken. Ik denk niet dat ze daarmee gaan instemmen.”

[NOVUM]