Search
Close this search box.

Guus Meeuwis wil vaker overzee voor optredens

Guus Meeuwis heeft de smaak van concerten overzee te pakken. De zanger stond vorig jaar met zijn Groots Overzee-show op Curaçao en doet zaterdag Texel aan.

Guus Meeuwis heeft de smaak van concerten overzee te pakken. De zanger stond vorig jaar met zijn Groots Overzee-show op Curaçao en doet zaterdag Texel aan. “Het lijkt me heel leuk om dit vaker te doen op andere locaties”, zegt Meeuwis tegen Novum Nieuws.

De zanger durft niet te zeggen welk van de twee eilanden hij het mooist vond om op te treden. “Dat kun je niet met elkaar vergelijken. Texel en Curaçao zijn allebei op hun eigen manier prachtig.” Toch vindt Meeuwis het waddeneiland een van de mooiste plekken waar hij ooit heeft opgetreden. “De locatie is heel speciaal. Aan de ene kant heb je een dijk met schapen en aan de andere kant een haven vol vissersboten. Die boten worden ook bij de locatie betrokken en worden volgehangen met lampen.”

De 42-jarige Brabander wil nog niet te veel nadenken over bijzondere plekken waar hij in de toekomst op kan treden. “Laat ik eerst deze maar eens doen en dan kijken we wel weer verder. We hebben ook nog geen ideeën klaarliggen.”

Groots Overzee is volgens de zanger een ‘opmaat’ naar zijn Groots met een Zachte G-concerten, die hij sinds 2006 jaarlijks geeft in het Philips Stadion in Eindhoven. Hoewel Meeuwis zaterdag wel vast kan oefenen voor de shows in juni, ziet hij het concert niet als een generale repetitie. “Het is bovenal een voorrecht om op te treden en een goede manier om lekker in de sfeer te komen.”

Nielson verzorgt op Texel en in Eindhoven het voorprogramma van Meeuwis. De heren zingen ook nummers samen. Meeuwis sluit niet uit dat hij in de toekomst samen gaat werken met de singer-songwriter. “Ik mag hem erg graag. De smaak zit er nu wel goed in.”

[NOVUM]