Search
Close this search box.

Journalist aangeklaagd na aanval Brad Pitt

De journalist die Brad Pitt aanviel op de rode loper is aangeklaagd voor geweldpleging. Ook heeft hij een aanklacht voor bedreiging aan zijn broek hangen.

De journalist die Brad Pitt woensdag aanviel op de rode loper is aangeklaagd voor geweldpleging. De Oekraïense Vitalii Sediuk heeft daarnaast aanklachten voor onder meer bedreiging en verstoring o een evenement aan zijn broek hangen. Dat meldt entertainmentzender E!

De openbaar aanklager wil daarnaast verbieden dat Sediuk in de toekomst op evenementen verschijnt. Sediuk, die bekendstaat om zijn onbeschofte benadering van sterren, vloog de acteur aan in Los Angeles toen hij op de rode loper handtekeningen aan het uitdelen was. De journalist zou ook klappen hebben uitgedeeld.

Sediuk werd direct opgepakt en kreeg donderdag al een tijdelijk contactverbod uitgevaardigd. De maatregel kan op verzoek van Pitt, die niet gewond raakte tijdens het incident, met een maand worden verlengd.

De journalist heeft de gewoonte sterren lastig vallen. Zo kroop hij recent in Cannes nog onder de jurk van actrice America Ferrera. Na deze actie werd Sediuk door zijn werkgever ontslagen. Eerder probeerde de journalist al Will Smith te kussen en verstoorde hij het dankwoord van Adele tijdens de uitreiking van de Grammy Awards.

[NOVUM]