Search
Close this search box.

Regisseur verdedigt film over vermist vliegtuig

Rupesh Paul zegt dat de film over het vermiste vliegtuig van Malaysia Airlines niet respectloos is. “Hij is niet kwetsend voor familieleden van de passagiers.”

Rupesh Paul zegt dat zijn film over het vermiste vliegtuig van Malaysia Airlines niet respectloos is. “Hij is niet kwetsend voor de familieleden van de passagiers”, zegt de Indiase regisseur in het Amerikaanse entertainmentblad The Hollywood Reporter.

Zaterdag verscheen een trailer om Vanishing Act te promoten. Direct daarna lieten veel mensen op internet weten een film over het vliegtuig, dat sinds maart is vermist, erg ongepast te vinden.

Hoewel Paul, die eerder films als Saint Dracula 3D en My Mother’s Laptop regisseerde, denkt dat de commotie helpt voor het mogelijke succes van de film, is het hem daar niet om te doen. “We proberen niet te teren op de vlucht.”

De 35-jarige regisseur, die de film in het najaar wil uitbrengen, heeft naar eigen zeggen ook geen klachten gehad van familieleden van de 239 vermisten. Ook zouden ze in Azië veel belangstelling hebben voor Vanishing Act. “Veel Maleisische en Chinese bedrijven willen meewerken aan de productie.”

Hoewel Vanishing Act is gebaseerd op de vermissing, is de film een opzichzelfstaand verhaal dat niet afwacht hoe het afloopt met de vermiste vlucht. “Mensen willen geen documentaire, ze willen een thriller. Waarom zou ik ooit een film maken waar niemand op afkomt?”

[NOVUM]