Zoek
Sluit dit zoekvak.

Steden strijden om museum George Lucas

San Francisco en Chicago vechten om het Lucas Cultural Arts Museum. De steden hebben hun zinnen gezet op het museum dat George Lucas wil laten bouwen.

(Novum/AP) – San Francisco en Chicago vechten om het Lucas Cultural Arts Museum. Beide Amerikaanse steden hebben hun zinnen gezet op het museum dat George Lucas wil laten bouwen. De Star Wars-bedenker trekt driehonderd miljoen dollar uit voor het project en schenkt nog eens vierhonderd miljoen na zijn dood.

Lucas’ verzameling van filmgerelateerde memorabilia wordt te groot voor zijn villa. Hij stelde daarom voor zijn collectie te stallen in een museum in San Francisco, vlak bij de Golden Gate Bridge. Die locatie werd echter afgekeurd, waarop Chicago besloot ook een gooi te doen naar het project van Lucas.

“Ik laat zo’n enorme privé-investering, door een van de bekendste filmmakers ter wereld, niet zo makkelijk schieten”, spreekt de burgemeester van San Francisco echter. Hij heeft zijn staf de opdracht gegeven om binnen een maand een lijst met alternatieve locaties voor het museum op te stellen.

[NOVUM]