Zoek
Sluit dit zoekvak.

Verhoeven wil Kidman in erotische thriller

Paul Verhoeven heeft Nicole Kidman op het oog voor de hoofdrol in de erotische thriller Oh! “Zij zou de rol zeker aankunnen”, zegt de regisseur.

Paul Verhoeven heeft Nicole Kidman op het oog voor de hoofdrol in de erotische thriller Oh! De 75-jarige regisseur is momenteel op het filmfestival van Cannes op zoek naar financiers voor de film, gebaseerd op het boek van de Franse schrijver Philippe Djian, en heeft daar reeds gesproken met de 46-jarige actrice.

“Om de aandacht te trekken, moet je dan wel met een lijst van beoogde actrices komen. Dat prikkelt de nieuwsgierigheid”, zegt Verhoeven zaterdag in het AD. “Ik zag haar even na de wereldpremière van haar film Grace of Monaco. Zij zou de rol zeker aankunnen.” Ook Marion Cotillard, Diane Lane, Sharon Stone en Carice van Houten komen in aanmerking. Hij hoopt in oktober te kunnen beginnen met de opnamen.

Mocht dat niet lukken, dan heeft de regisseur ook nog de optie om de regie van Bel Ami op zich te nemen. De film is gebaseerd op roman van de Franse auteur Guy de Maupassant uit 1885. Het verhaal is voor de film verplaatst naar de moderne Nederlandse tv-wereld.

[NOVUM]