Search
Close this search box.

Waylon ziet kans op zege Eurovisie Songfestival

Waylon denkt dat hij samen met Ilse DeLange kans maakt om zaterdag het Eurovisie Songfestival te winnen. “Ja, ik denk dat we goed genoeg zijn”, zegt de zanger.

Waylon denkt dat hij samen met Ilse DeLange kans maakt om zaterdag het Eurovisie Songfestival te winnen. “Ja, ik denk dat we goed genoeg zijn”, zegt de zanger, die samen met DeLange Nederland vertegenwoordigt als het gelegenheidsduo The Common Linnets, in De Telegraaf.

Het duo wist dinsdag in de halve finale een plekje in de eindstrijd te bemachtigen. Voor Waylon was de finaleplek al een mooie overwinning. “Het halen van de finale is ook al een belangrijke reden om mee te doen. Dat was de enige optie.”

DeLange geniet zo enorm van het liedjesspektakel in Kopenhagen dat ze al nadenkt over nog een deelname in de toekomst. “Ja, we doen het nog een keer”, zegt de zangeres. “We worden zo gevoed met positieve energie, daar kun je jaren op teren.”

Hoewel Calm After the Storm in eerste instantie in Nederland lauw werd ontvangen, doet het liedje het in het buitenland erg goed. Volgens Jan Smit, die de uitzendingen van het Songfestival samen met Cornald Maas voorziet van commentaar, kreeg het nummer tijdens de halve finale van de vakjury’s het volle aantal punten. “Dat hebben we via andere commentatoren her en der te horen gekregen”, zegt de zanger. “Je ziet dus dat kwaliteit wordt beloond op het Songfestival.”

DeLange en Waylon zijn dinsdag doorgegaan samen met onder meer Zweden, Rusland en Oekraïne. De tweede halve finale vindt donderdag plaats. Dan strijden onder meer Malta, Oostenrijk en Ierland om een plekje in de finale.

[NOVUM]