Coldplay legt buitenwijk Sydney plat voor clip

Coldplay heeft dinsdag een buitenwijk van Sydney overgenomen. De Britse rockband nam in de wijk Newtown de video bij A Sky Full of Stars op.

Coldplay heeft dinsdag een buitenwijk van Sydney overgenomen. De Britse rockband riep fans via social media op naar de wijk Newtown te komen voor de opnamen van de videoclip bij A Sky Full of Stars. De fans gaven massaal gevolg aan die oproep, schrijft The Sydney Morning Herald.

De 250 figuranten die Coldplay voor de nieuwe videoclip zocht, kwamen in een mum van tijd opdagen. “Ik hoorde dat sommigen hier zelf hebben geslapen”, vertelt een 23-jarige studente, die ook bij de gelukkigen was. Alleen de eerste 250 belangstellenden mochten de opnamen bijwonen. De fans werden opgevangen in een pub, waar ze alles behalve alcohol mochten nuttigen. “Ze willen geen dronken figuranten”, weet een van de barkeepers.

Voor de opnamen wandelde frontman Chris Martin door King Street, de belangrijkste verkeersader van Newtown. Zijn bandmaatjes, allen net als Martin uitgedost als eenmansband, wachtten de zanger op een pleintje op. Daar stonden de fans klaar om uit hun dak te gaan op A Sky Full of Stars, is te zien op verschillende video’s.

Wanneer de video voor A Sky Full of Stars moet verschijnen, is niet bekend. Volgens The Sydney Morning Herald wordt een ruwe versie van de clip mogelijk dinsdag al op Youtube geplaatst. Via Twitter deelde de band al een paar seconden van de opname. “Iedereen die kwam opdagen bedankt”, schreef de manager van Coldplay. “Happy times.”

A Sky Full of Stars is de derde single van Coldplays meest recente plaat Ghost Stories. Chris Martin en co brachten hun zesde album vorige maand uit. Een aantal nummers werd uitgebracht voor Ghost Stories verscheen, zo ook A Sky Full of Stars. Het nummer, dat is geproduceerd door de Zweedse dj Avicii, was op 2 mei voor het eerst te horen.

[NOVUM]