Zoek
Sluit dit zoekvak.

Depardieu laat festival schieten na drinkgelag

Gérard Depardieu liet op het allerlaatste moment weten toch niet aanwezig te zijn op het Edinburgh Film Festival. De acteur was in Edinburgh voor een première.

Gérard Depardieu liet op het allerlaatste moment weten toch niet aanwezig te zijn op het Edinburgh Film Festival. De Franse acteur zou vrijdag de première van zijn film Welcome to New York bijwonen, maar liet verstek gaan. Depardieu werd zaterdag echter gesignaleerd in een café in Schotland, schrijft de Schotse krant Edinburgh Evening News.

De 65-jarige acteur sloeg volgens ooggetuigen diverse glaasjes whiskey achter over. Op social media verschenen foto’s van Depardieu met pullen bier voor zijn neus. Een woordvoerder van het festival wil niet ingaan op de reden waarom Depardieu verstek liet gaan, maar laat wel weten dat de acteur het festival ‘diep heeft teleurgesteld’.

In Welcome to New York speelt Depardieu de oud-IMF-baas Dominique Strauss-Kahn. De film gaat over het veelbesproken seksuele leven van de politicus en de vermeende aanranding van een kamermeisje in New York die leidde tot het einde van zijn carrière bij het IMF.

[NOVUM]