Zoek
Sluit dit zoekvak.

Elbow kijkt uit naar show op Best Kept Secret

Elbow vindt het een grote eer om Best Kept Secret zondagavond te mogen afsluiten. “Hier hebben we echt naar uitgekeken”, vertelt toetsenist Craig Potter.

Elbow vindt het een grote eer om Best Kept Secret zondagavond te mogen afsluiten. “Hier hebben we echt naar uitgekeken”, vertelt toetsenist Craig Potter in Hilvarenbeek aan Novum Nieuws.

De Britse band rond frontman Guy Garvey bracht in maart zijn meest recente album uit, The Take Off and Landing of Everything. Ter promotie toert Elbow flink en Potter vindt het dan een ‘bonus’ om als headliner op een festival te staan. “Waarschijnlijk wordt dit een van de hoogtepunten van onze toer.”

Dat Elbow als laatste optreedt, wil niet zeggen dat het er heel anders uitziet. “Het duurt iets langer, dus we kunnen de wat relaxtere nummers ook spelen, zoals Lippy Kids. En je weet dat het publiek het leuk vindt om naar je te kijken.”

Of dat laatste zo is, is volgens Richard Jupp maar de vraag. “Misschien krijgen we wel boegeroep over ons heen”, grapt de drummer, waarna hij en Potter vertellen dat dat in het bestaan van Elbow één keer is gebeurd. “Zo’n acht jaar geleden, toen speelden we in Manchester. De fans van Manic Street Preachers waren niet zo blij met wat wij deden. Toen Guy ons laatste nummer aankondigde, werd er luid geapplaudisseerd.”

Jupp kon wel lachen om het voorval. “Die kids die ons uitlachten zagen er allemaal uit als Nicky Wire, compleet met eyeliner”, zegt hij over de bassist van de ‘Manics’. “Maar terwijl zij de bandleden niet eens echt ontmoetten, dronken wij backstage lekker een biertje met ze.”

[NOVUM]