Zoek
Sluit dit zoekvak.

Fans zien The Rolling Stones liever niet op Pinkpop

Fans van The Rolling Stones hadden de band het liefst ergens anders zien optreden dan op Pinkpop. “Een echt Stones-concert in de Kuip of in de Arena.”

Grote fans van The Rolling Stones hadden hun favoriete band het liefst ergens anders zien optreden dan op Pinkpop. “Een echt Stones-concert in de Kuip of in de Arena had ik liever gehad”, zegt de 47-jarige Martin uit Groningen tegen Novum Nieuws.

Ook de 67-jarige Karel uit Hoorn, die de rockers zo’n twintig keer live mocht aanschouwen, vindt Pinkpop niet de juiste plek voor de legendarische band. “Voor veel echte Pinkpop-gangers gooit het optreden roet in het eten omdat ze nu misschien geen kaartje hebben kunnen krijgen.”

Op het Limburgse festival, dat zaterdag voor de 45e keer van start ging, hoort een podium te zijn voor kleinere en minder bekende acts, vindt de 33-jarige Maurits uit Eindhoven. “Voor mij is het niet erg, want ik wil de Stones zien, maar ik gun andere bands ook een kans.” Karel beaamt dat. “Muziek is heel belangrijk. Daar moet altijd aandacht voor zijn.”

Hoewel de fans balen dat The Rolling Stones, die de eerste festivaldag zaterdag afsluiten, niet een eigen show geven, was het geen reden om niet naar Landgraaf af te reizen. “Het is misschien wel de laatste keer dat je ze kunt zien”, zegt de 51-jarige Jan.

De 64-jarige Gerard wilde de band zo graag zien dat hij speciaal een dagkaartje kocht voor enkel de Stones. “De rest interesseert me niet”, zegt de fan, die al 56 keer in het publiek stond. “Ik kom hier puur om naar The Rolling Stones te kijken.”

[NOVUM]