Zoek
Sluit dit zoekvak.

Father of the Bride 3 focust op homohuwelijk

In Father of the Bride 3 trouwt zoon Matthew met een Navy Seal. Steve Martin speelt weer de hoofdrol van vader George. Of Diane Keaton terugkeert, is onbekend.

De derde Father of the Bride gaat het over een wel heel andere boeg gooien. Ging de eerste film nog werkelijk over een bruiloft en de tweede over een babyshower, Father of the Bride 3 gaat over een homohuwelijk. Steve Martin speelt weer de hoofdrol van vader George, en zijn inmiddels volwassen zoon Matthew trouwt met een noeste Navy Seal. Dat schrijft filmjournalist Nikki Finke.

George kan het maar moeilijk geloven dat zijn zoon op mannen valt. Daar heeft echtgenote Nina geen enkel begrip voor en ze schopt George het huis uit. In de vorige twee films werd Nina gespeeld door Diane Keaton, maar het is nog onduidelijk of zij weer van de partij is. Ook Kieran Culkin, die in de eerste twee films Little Matty speelde, heeft nog niet getekend.

Charles Shyer neemt voor de derde maal de regie op zich. Nancy Meyers bedankte voor het scenario, en Shyer gaat ook het script schrijven. “Het is een modern idee, ik heb Charles verteld dat hij haast moet maken, voordat ‘gay’ niet meer trending is”, zegt een ingewijde tegen Finke.

Father of the Bride was in 1991 goed voor een wereldwijde opbrengst van ruim 89 miljoen dollar. Het vier jaar later verschenen vervolg bracht ruim 76,5 miljoen dollar op. Wanneer de opnames van het derde deel van start moeten gaan, is nog onbekend.

[NOVUM]