Zoek
Sluit dit zoekvak.

Musical Cats keert na twaalf jaar terug in Londen

Cats komt na ruim twaalf jaar weer terug naar West End in Londen. De musical van Andrew Lloyd Webber is vanaf december twaalf keer te zien in London Palladium.

Cats komt na ruim twaalf jaar weer terug naar West End in Londen. De musical van Andrew Lloyd Webber is vanaf december twaalf weken te zien in het London Palladium-theater. Dat meldt de BBC. Het is nog niet bekend wie in de productie gaan spelen. Het theaterspektakel ging in 1981 in première in de Britse hoofdstad en was 21 jaar lang te zien op West End.

De musical, die is gebaseerd op het boek Old Possum’s Book of Practical Cats van T. S. Eliot, was begin 2002 voor het laatst te zien in Londen. Cats won meerdere awards en was in meer dan 26 landen te zien. Ook in Nederland en op Broadway in New York werd het stuk opgevoerd. Cats is na The Phantom of the Opera de langstlopende productie op Broadway, waar de musical in 1982 in première ging.

Cats is niet de enige musical van Andrew Lloyd Webber die terugkeert naar West End. Evita, die in 2006 voor het laatst te zien was in Londen, wordt vanaf september 55 keer vertoond in het Dominion Theatre.

[NOVUM]