Search
Close this search box.

Nicolette kreeg Colombiaanse doodsbedreigingen

Nicolette van Dam heeft vanuit Colombia doodsbedreigingen ontvangen naar aanleiding van haar ongelukkige tweet. “Ik kan wel janken”, laat ze weten.

Nicolette van Dam heeft vanuit Colombia doodsbedreigingen ontvangen naar aanleiding van haar ongelukkige tweet. Dat zei ze vrijdagavond in RTL Boulevard, een dag nadat ze zowel vanuit binnen- als buitenland een hoop kritiek over zich heen kreeg. De presentatrice zag daarop geen andere uitweg dan haar werk voor Unicef neer te leggen. “Ik kan wel janken.”

Van Dam twitterde woensdag een bewerkte foto van Colombiaanse voetballers die coke snuiven. Het Zuid-Amerikaans land was in rep en roer, omdat ze ambassadeur van Unicef is. Zo drong Colombia’s ambassadeur bij de Verenigde Naties aan op haar vertrek. “Het werd een soort heksenjacht, ik werd van alle kanten op social media kapotgemaakt”, zei Van Dam.

Volgens de presentatrice was haar Unicef-ambassadeurschap iets waarop ze haar ‘lekker konden pakken’. “Het kreeg zo’n rare draai”, ging ze verder. “Er werd zo’n druk uit Colombia uitgeoefend. De doodsbedreigingen die ik kreeg… Je kunt het je niet voorstellen.” Daarop legde ze haar functie neer. “Ik wil niet dat op wat voor manier dan ook Unicef in een verkeerd daglicht komt. Ik wil dat Unicef gewoon door blijft gaan.”

[NOVUM]