Zoek
Sluit dit zoekvak.

Poppenspeler Elmo af van laatste aanklacht misbruik

Poppenspeler Kevin Clash is ook af van de vijfde aanklacht van seksueel misbruik die tegen hem was ingediend. De zaak is verjaard, oordeelde de rechter.

(Novum/AP) – Poppenspeler Kevin Clash is ook af van de vijfde aanklacht van seksueel misbruik die tegen hem was ingediend. Een rechter oordeelde eerder al dat de andere aanklachten tegen de Amerikaan, die Elmo uit Sesamstraat jarenlang van zijn stem voorzag, waren verjaard. Daardoor bleef alleen nog de zaak van Sheldon Stephens over. Ook die is nu van tafel geveegd.

Stephens heeft volgens de rechter ook te laat van zich laten horen. Het nu 25-jarige ‘slachtoffer’ beweert op minderjarige leeftijd door Clash te zijn misbruikt. Volgens de wet in New York, waar het vermeende misbruik plaatsvond, had hij daar voor zijn negentiende aan de bel moeten trekken. Dat deed hij echter niet.

De advocaat van Clash laat weten dat de poppenspeler nu eindelijk weer verder kan met zijn leven. De Elmo-vertolker nam na de beschuldigingen in 2012 al ontslag bij Sesamstraat. Hij werkte sinds begin jaren tachtig voor het tv-programma.

[NOVUM]