Zoek
Sluit dit zoekvak.

Producent Larry Gus lijdt onder break-up

De Griekse muziekproducent Larry Gus heeft nog altijd last van het uiteenvallen van zijn vorige project Ginger. Naar eigen zeggen moet hij in therapie.

De Griekse muziekproducent Larry Gus – eigenlijk heet hij Panagiotis Melidis maar die naam vindt hij veel te ingewikkeld voor een artiest – heeft nog altijd last van het uiteenspatten van zijn vorige project Ginger. Gus vormde Ginger met een vriend, maar die besloot een kleine tien jaar geleden het bijltje erbij neer te gooien omdat hij meer tijd aan zijn studie wilde wijden. “Ik voelde me verraden”, vertelt Gus op Best Kept Secret aan Novum Nieuws.

“Het was de meest traumatische break-up uit mijn leven”, aldus de Griek, die zaterdagavond een dj-set draaide op het festival in Hilvarenbeek en later op de avond nog een optreden van een uur gaf. Gus zegt op muzikaal gebied nog steeds niemand te kunnen vertrouwen. “Ik kan niet met anderen werken als het om mijn muziek gaat. Zelfs als ik een album mix met een geluidstechnicus ben ik bang dat het misgaat. Ik moet eigenlijk in therapie.”

In de tijd dat zijn band uit elkaar viel, gingen ook de ouders van Gus scheiden en ging zijn relatie uit. “Het was een moeilijke periode.” Maar toen ontmoette de muzikant, die zelf computertechniek studeerde, zijn huidige vrouw. “Ik wil eigenlijk aan het werk gaan als technicus, maar zij stimuleerde me om te doen wat ik leuk vind: muziek maken.” Gus besloot het solo te proberen, al kostte het wat tijd voor hij overtuigd was van zijn eigen kunnen.

Inmiddels heeft hij zijn agenda vol optredens staan en is hij regelmatig te vinden in landen als Frankrijk, Griekenland, de Verenigde Staten, Nederland en zijn huidige thuisland Italië. Dat hij het prima in zijn eentje af kan, bewees Gus zaterdagavond in de kleine tent op Best Kept Secret.

Na een rommelig begin, waarin wat misging met het geluid en hij een van zijn drumstokken liet vallen, groeide hij uiteindelijk uit tot een ware held. De kleine, stevige Gus ging tekeer als een bezetene, met een microfoon in zijn hand, een drumstel naast zich en een tafel vol apparatuur voor zich. Het was onmogelijk om niet mee te dansen en te springen en dat was dan ook wat de hele tent deed.

Toen het uur voorbij was, bleven Gus’ nieuwe fans minutenlang zijn naam scanderen. Hij kwam terug om zijn spullen in te pakken en keek wat ongemakkelijk om zich heen, om even later nog even handjes te gaan schudden met iedereen die zijn nieuwe held graag even wilde aanraken.

[NOVUM]