Search
Close this search box.

René van Kooten kijkt ogen uit tijdens fietstocht

René van Kooten komt maandag ogen tekort. De musicalster fietst in Friesland met een team van vijftig man de Elfstedentocht voor het goede doel.

René van Kooten komt maandag ogen tekort. De musicalster fietst in Friesland met een team van vijftig man de Elfstedentocht voor het goede doel en wordt overal met veel enthousiasme toegejuicht. “Friesland staat op z’n kop, het lijkt hier wel carnaval”, zegt Van Kooten tegen Novum Nieuws. “Overal staan mensen langs de kant die van alles uitdelen, da’s hartstikke leuk.”

De 41-jarige musicalacteur vertrok maandag in alle vroegte vanuit Bolsward met het team van het Prinses Beatrix Spierfonds. Hij hoopt veel geld op te halen zodat meer onderzoek kan worden gedaan naar verschillende spierziekten. “Ik werd gevraagd ambassadeur te worden en dat vond ik heel eervol”, legt Van Kooten uit. “Ik hou van fietsen en dit is een mooie manier om aandacht te vragen voor het goede doel.”

Hoewel Van Kooten menig uurtje op de fiets doorbrengt had hij maandagmiddag wel wat last van zadelpijn, aangezien hij vorige week ook al meedeed aan de Alpe d’Huzes. “Ik voel het nu wel een beetje ja. Ik denk dat ik mijn fiets morgen even in de garage parkeer voor een paar dagen.” Toch is hij enthousiast over de Elfstedenfietstocht, waaraan in totaal zo’n vijftienduizend mensen meedoen. “Ik wil volgend jaar zeker weer mee.”

[NOVUM]