Zoek
Sluit dit zoekvak.

Samsons Gert niet vervolgd voor belastingfraude

Gert Verhulst en zijn zakenpartner Hans Bourlon worden niet vervolgd voor belastingfraude. Dat hebben ze te horen gekregen van de Bijzondere Belasting Inspectie

Gert Verhulst en zijn zakenpartner Hans Bourlon worden niet vervolgd voor belastingfraude. Dat hebben de twee deze week te horen gekregen van de Bijzondere Belasting Inspectie (BBI), schrijven diverse Belgische media.

Verhulst, bekend van Samson en Gert, en zijn Studio 100-partner zouden geen belasting hebben betaald over ruim twaalf miljoen euro die ze uit hun holding haalden. Volgens de BBI is die transactie ‘verdacht’, maar konden Verhulst en Bourlon hun handelen voldoende motiveren. “Met een zinnetje kregen we te horen dat de BBI akkoord is gegaan met onze argumenten”, liet Bourlon weten aan De Morgen.

Hoewel ze niet worden vervolgd, zijn Verhulst en Bourlon niet blij. “Door het perslek zijn we aan de schandpaal genageld”, vindt Bourlon. De vermeende belastingfraude bij Studio 100 werd breed uitgemeten in Belgische en Nederlandse media. “De schade is onherstelbaar.” Bourlon heeft volgens De Morgen aan Google gevraagd alle zoekresultaten die hem in verband brengen met fraude te laten verwijderen.

[NOVUM]