Zoek
Sluit dit zoekvak.

Shirma Rouse vraagt om geld voor album

Shirma Rouse heeft de hulp van het publiek nodig. De 34-jarige zangeres wil een nieuw album opnemen, maar redt dat niet zonder financiële steun van haar fans.

Shirma Rouse heeft de hulp van het publiek nodig. De 34-jarige zangeres wil een nieuw album opnemen, maar redt dat niet zonder financiële steun van haar fans. “Alles kost geld”, legt Rouse uit in een video op crowdfundingsite voordekunst.nl. “Ik ben hard aan het werk om het zelf te gaan doen, maar ik zie nu al dat ik het niet ga redden.”

Rouse wil haar nieuwe album Shout It Out Loud opnemen met een Franse producer. “Maar om dat te doen, heb ik natuurlijk geld nodig.” Rouse is al een eindje op weg met haar derde plaat. “Samen met de beste songwriters heb ik hele persoonlijke, krachtige en soulvolle songs geschreven”, legt de zangeres uit. Voor de opnames heeft Rouse echter zo’n 35 duizend euro nodig. Dat bedrag hoopt ze over veertig dagen binnen te hebben.

Rouse, die deelnam aan The Voice of Holland en achtergrondzangeres van Anouk is, bracht in eigen beheer al twee platen uit. “Wat weinig mensen weten, is dat ik de afgelopen jaren alles zelf heb ondernomen en gefinancierd met bloed, zweet en heel veel tranen. Tussen alle achtergrondkoortjes voor Anouk en het Metropole Orkest door heb ik ook twee eigen cd’s opgenomen en uitgebracht met aansluitend een theatertoer, die ik overigens zelf heb geproduceerd. Dit allemaal zonder platenlabel, manager, boeker of investeerders.”

De zangeres vindt dat het nu tijd is om vanuit de schaduw in de spotlights te stappen. Daarbij hoort Shout It Out Loud. Volgens Rouse zijn alle donaties welkom. “Het maakt niet uit wat je geeft, al is het tien cent. Alle support is welkom.” Via voordekunst.nl is een minimale donatie van tien euro echter vereist.

Mensen die doneren krijgen iets terug voor hun geld. “Naast mijn eeuwige dank natuurlijk”, grapt Rouse. Wat men terug krijgt, hangt af van de hoogte van de donatie. Zo krijgt iemand die vijftig euro doneert een gesigneerd album en een kaartje voor de releaseparty. In ruil voor vijfduizend euro krijgt een donateur een privéoptreden, vijftig gesigneerde albums en vijftig toegangskaartjes voor de releaseparty.

[NOVUM]