Search
Close this search box.

BBC-ster Rolf Harris ruim vijf jaar de bak in

Rolf Harris is veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar en negen maanden. De 84-jarige entertainer werd maandag schuldig bevonden en hoorde vrijdag zijn straf

(Novum/AP) – Rolf Harris is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar en negen maanden. De 84-jarige entertainer, een tv-grootheid in Groot-Brittannië, werd maandag al schuldig bevonden aan het plegen van handtastelijkheden bij vier meisjes tussen 1968 en 1986, van wie het oudste slachtoffer destijds 19 jaar was. Vrijdag hoorde hij zijn straf.

De advocaat van Harris vindt dat haar cliënt al genoeg is gestraft, wijzend op onder meer diens broze gezondheid. De rechter kende echter geen mededogen. Aanklagers omschreven Harris eerder al als een man met twee gezichten, die door zijn roem in staat was toe te geven aan zijn duistere kant.

De vergrijpen van de tv-ster kwamen aan het licht naar aanleiding van onderzoek na het schandaal rond Jimmy Savile. De in 2011 overleden BBC-presentator kon zijn handen ook niet thuishouden. Harris was tientallen jaren een vast gezicht op de Britse televisie en trad onder meer op met The Beatles. Tijdens de rechtszaak tegen hem, de afgelopen weken in Londen, kwamen nog meer vermeende slachtoffers naar voren.

[NOVUM]