Zoek
Sluit dit zoekvak.

GVR-verfilming verschijnt op Dahls 100e verjaardag

De verfilming van Roald Dahls The BFG van Steven Spielberg verschijnt in juli 2016. De datum is precies op tijd voor de honderdste verjaardag van de schrijver.

De verfilming van Roald Dahls boek De Grote Vriendelijke Reus, kortweg GVR, van Steven Spielberg verschijnt in juli 2016. Dat schrijft het Amerikaanse filmblad Variety. De datum is precies op tijd voor de honderdste verjaardag van de schrijver, die op 13 september 1916 werd geboren. Dahl overleed in 1990 aan de bloedziekte MDS.

Spielbergs film heeft als titel The BFG, de afkorting voor The Big Friendly Giant. Het verhaal gaat over een meisje dat vriendschap sluit met een reus die kinderen met een magische toeter mooie dromen inblaast om nachtmerries te verdrijven. In tegenstelling tot andere reuzen is deze heel vriendelijk, zij het enigszins excentriek.

In 1989 verscheen al een animatiefilm naar het boek uit 1982. Dahl schreef het ter nagedachtenis aan zijn dochter Olivia die in 1962 overleed aan de mazelen.

Spielberg heeft voor zijn versie zowat alle registers open getrokken. Zo schrijft Melissa Matheson van E.T.-faam het scenario. Ook werkt hij weer samen met zijn producententeam van onder meer Raiders of the Lost Ark en Empire of the Sun, te weten Frank Marshall, Kathleen Kennedy, John Madden en Michael Siegel.

[NOVUM]