Search
Close this search box.

Hiphopfestival Woo Hah! wil komende jaren groeien

Hiphopfestival Woo Hah! wil de komende jaren flink groeien. “We hopen op meer artiesten, meer publiek en meer podia”, zegt een woordvoerder van 013.

Hiphopfestival Woo Hah! wil de komende jaren flink groeien. “We hopen op meer artiesten, meer publiek en meer podia”, zegt een woordvoerder van 013, dat medeverantwoordelijk was voor de organisatie van de eerste editie. Het festival werd zondag gehouden in Tilburg.

De eerste Woo Hah! verliep beter dan verwacht, aldus de woordvoerder. “We zijn heel tevreden. We hadden gehoopt op drieduizend bezoekers en het waren er 4500.” Ook klonken positieve geluiden vanuit het publiek. “Het enige dat jammer was, was het weer.” Tijdens het optreden van Great Minds op het hoofdpodium, dat buiten stond, viel de regen met bakken uit de hemel. “Maar er was een groepje diehards dat buiten bleef staan, dat zorgt dan ook wel weer voor een bijzondere sfeer.”

De organisatie ziet hier en daar wat verbeterpunten. “Je komt altijd wel dingen tegen. We hadden bijvoorbeeld beter kunnen anticiperen op het weer door poncho’s uit te delen. En de communicatie kan altijd beter. Het was niet voor iedereen duidelijk hoe je vanuit het station naar het terrein moest lopen.”

Met acts als Chance the Rapper, De Jeugd van Tegenwoordig en Method Man & Redman had de organisatie dit jaar een mooi affiche. “We hebben meteen hoog ingezet. De komende jaren willen we een podium blijven bieden aan nieuw talent en oude klassiekers.”

Het is de bedoeling dat hiphopacts die beginnen bij Brrrap en Definitie van Hiphop, avonden die ook worden georganiseerd door 013, uiteindelijk kunnen doorgroeien naar Woo Hah! “013 Poppodium probeert zo de hiphopscene te voeden.”

[NOVUM]