Search
Close this search box.

Laatste nummer Robin Gibb verschijnt in september

Bee Gees-zanger Robin Gibb brengt postuum een nieuw nummer uit. Sydney is het laatste nummer dat Gibb, die in 2012 overleed aan kanker, schreef.

Bee Gees-zanger Robin Gibb brengt postuum een nieuw nummer uit. Sydney is het laatste nummer dat Gibb, die in 2012 op 62-jarige leeftijd overleed aan kanker, schreef en staat op een album dat in september verschijnt. Dat meldt de BBC.

Gibbs weduwe vertelt dat de zanger, die te ziek was om de productie van het liedje af te maken, huilde toen hij het nummer schreef. “Het is hartverscheurend, somber, prachtig en niet af”, zegt Dwina Gibb. Het liedje gaat onder meer over het gemis van zijn tweelingbroer Maurice, die in 2003 overleed. “Als hij zijn ogen dichtdeed dan waren de drie broers terug in Sydney, dolgelukkig samen terwijl ze droomden over de toekomst.”

Sydney staat op de compilatie 50 St Catherine’s Drive, vernoemd naar het adres waar Gibb is geboren. Op de plaat, die op 29 september verschijnt, staan 17 nummers die zijn gekozen door Gibbs vrouw en zoon. Gibb vormde de Bee Gees samen met zijn twee broers.

[NOVUM]