Zoek
Sluit dit zoekvak.

Prins George gefeliciteerd door krokodil

Prins George heeft felicitaties gekregen van zijn eigen krokodil. De Britse prins werd dinsdag 1 jaar en kreeg een vrolijke felicitatie van het reptiel.

Prins George heeft de hartelijke felicitaties gekregen van zijn eigen krokodil. De Britse prins werd dinsdag 1 jaar en kreeg een vrolijke felicitatie van het beestje, ook George genaamd, via Facebook. Op de foto staat George de Koninklijke Krokodil met een feestmuts en een taartje met één kaarsje.

“Van één koninklijke George aan de ander”, staat erbij geschreven. “Felicitaties van iedereen uit het Northern Territory – de Australische Outback, voor de eerste verjaardag van prins George.”

Prins George kreeg zijn geschubde naamgenoot een jaar geleden aangeboden bij zijn geboorte door de Northern Territory. De Krokodil is daar te zien in de dierentuin van provinciehoofdstad Darwin. De prins kreeg al meer dieren cadeau, zoals een geit en een stier van een Keniaanse stam en drie stokstaartjes van Dudley Zoo in Engeland, vernoemd naar zijn drie voornamen George, Alexander en Louis.

Ook andere familieleden van de prins werden verblijd met een dierlijk geschenk. Opa prins Charles kreeg in het Schotse Dunkeld een knuffel inde vorm van een grijze eekhoorn. Hoewel de Britse kroonprins het beestje lachend in ontvangst nam, is het cadeau wellicht niet helemaal in goede smaak. De grijze eekhoorn, in de negentiende eeuw uit Noord-Amerika gehaald, is inmiddels een ware plaag in Schotland, waar de inheemse rode eekhoorn zowat verdreven is.

[NOVUM]