Zoek
Sluit dit zoekvak.

R&b-nummers Jimi Hendrix eindelijk beschikbaar

De nummers die Jimi Hendrix schreef toen hij lid was van de r&b-band Curtis Knight and the Squires worden na decennia van juridisch geruzie uitgebracht.

De nummers die Jimi Hendrix schreef toen hij lid was van de r&b-band Curtis Knight and the Squires worden na decennia van juridisch geruzie uitgebracht. De erven van Hendrix hebben eindelijk een deal gesloten met Legacy Recordings, een tak van Sony Music. De nummers komen de komende drie dagen beschikbaar, schrijft het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone.

De studio-opnames werden gemaakt van 1965 tot 1967, een periode waarin Hendrix bijkluste. De opnames bevatten een liveoptreden in Hackensack in 1965 en tracks van Hendrix met de band nadat zijn eigen debuutplaat van de Jimi Hendrix Experience, Are You Experienced, uit was gekomen.

Voor zijn doorbraak in 1966 speelde Hendrix geregeld de tweede gitaar met artiesten als de Isley Brothers en Little Richard. Met Knight tekende hij een wurgcontract voor drie jaar, waarbij hij een dollar plus royalty’s per nummer kreeg. Mede hierdoor was het voor Hendrix lastig om zijn eigen carrière te lanceren.

Hoe dan ook was Hendrix zelf geen fan van de opnames met Curtis Knight and the Squires. Het album Got That Feeling, met Knight als zanger en Hendrix als backupgitarist, noemde hij ‘muzikaal waardeloos, een confetti van haastig bijeengeraapte opnames’.

Hendrix werd tijdens zijn leven een van de grootste gitaarvirtuozen ooit genoemd. Hij overleed in 1970 op 27-jarige leeftijd aan een overdosis slaaptabletten.

[NOVUM]