Zoek
Sluit dit zoekvak.

1,7 miljoen kijkers finale Holland’s Got Talent

De finale van Holland’s Got Talent heeft zaterdagavond ruim 1,7 miljoen kijkers getrokken. De talentenjacht van RTL 4 was daarmee het best bekeken programma.

De finale van Holland’s Got Talent heeft zaterdagavond ruim 1,7 miljoen kijkers getrokken. De talentenjacht van RTL 4 was daarmee het best bekeken programma van de dag. Dat blijkt zondag uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek.

Het zevende seizoen van Holland’s Got Talent werd gewonnen door de 81-jarige zanger León Lissitza. Hij is de opvolger van het operazangeresje Amira Willighagen dat vorig seizoen nog ruim 2,4 miljoen kijkers wist te boeien in de finale.

Een nieuw seizoen van het SBS-programma Het Beste Idee van Nederland ging zaterdagavond mager van start. De show van Jochem van Gelder en Britt Dekker trok 660 duizend kijkers.

De afscheidsvoorstelling van de dinsdag overleden cabaretier Seth Gaaikema boeide zaterdag aan het einde van de middag 242 duizend kijkers op NPO 1. Een herhaling van de TV Show, waarin presentator Ivo Niehe Gaaikema bezoekt, trok daarvoor 235 duizend kijkers. De uitzending uit 2008 werd dinsdagnacht ook al uitgezonden.

[NOVUM]