Search
Close this search box.

Filmposter Jongens wint Afficheprijs

De poster van het drama Jongens heeft de Cinema.nl Afficheprijs gewonnen. Ontwerpster Susanne Keilhack kreeg de publieksprijs voor de filmposter van het jaar.

De poster van het drama Jongens heeft de Cinema.nl Afficheprijs gewonnen. Ontwerpster Susanne Keilhack kreeg de publieksprijs voor de beste filmposter van het jaar donderdagavond uitgereikt in Utrecht. Keilhack won de prijs in 2012 ook met Joost Hiensch voor de poster van L’Amour des Moules en een jaar eerder voor 170 Hz.

Op de poster van Jongens staan de twee tieners om wie de film draait. Het zijn de 16-jarige Sieger, gespeeld door Gijs Blom, en Marc, een rol van Ko Zandvliet, die verliefd op elkaar zijn. De twee hebben elkaar leren kennen op de atletiekclub. Op de foto van Anouck Wolf hangen ze in het water tegen elkaar aan.

Naast de poster van de film van Mischa Kamp waren de posters van Above Us All, Ne Me Quitte Pas, Soof en Poetins Olympische Droom genomineerd. In totaal hebben ruim 2500 mensen gestemd op hun favoriete poster.

Keilhack krijgt met de prijs, die werd uitgereikt in De Talkshow van het Nederlands Film Festival, 2500 euro en een wisseltrofee in de vorm van een ingelijst affiche van de klassieker Jonge Harten, in de jaren dertig ontworpen door Titus Leeser.

[NOVUM]