Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kelder wil Nederland opvoeden met Hoe Heurt Het

Jort Kelder denkt in het licht van de discussie rond de publieke omroep kritischer na over zijn programma. “Ik vind dat we opvoedkundig werk moeten verrichten.”

Jort Kelder denkt kritischer na over zijn programma nu er opnieuw een discussie is losgebarsten rond de publieke omroep. “Ik vind dat we met Hoe Heurt Het Eigenlijk? opvoedkundig werk moeten verrichten”, vertelt Kelder donderdag in het AD.

“Ik weet best dat veel mensen die ik spreek soms door slavenhandel en vriendjespolitiek in de negentiende eeuw aan hun geld zijn gekomen, maar het zou toch niet verkeerd zijn enkele omgangsvormen uit die tijd in ere te herstellen?”, vraagt Kelder zich af. “Ik ga iets vinden om daar meer mee te bereiken.”

Hoe Heurt Het Eigenlijk?, dat donderdagavond weer te zien is, past volgens Kelder prima bij de publieke omroep. Dat vindt de 50-jarige presentator niet van Fort Boyard, dat door zijn geliefde Lauren Verster wordt gepresenteerd. “Zij hoeft toch helemaal niet met wat BN’ers in een fort te gaan zitten. Totale onzin.”

Kelder is het met staatssecretaris Sander Dekker eens dat amusement van de publieke omroep moet verdwijnen. “Maar die hypocritische politici willen wel dat het bestel alle mensen bereikt.”

[NOVUM]