Zoek
Sluit dit zoekvak.

Laatste film Orson Welles wellicht toch in bioscoop

Orson Welles’ The Other Side of the Wind ziet wellicht toch nog het levenslicht. Een productiemaatschappij heeft de rechten gekocht en wil de film uitbrengen.

Orson Welles’ The Other Side of the Wind ziet waarschijnlijk toch nog het levenslicht. De legendarische regisseur, die in 1985 op 70-jarige leeftijd overleed, werkte de laatste vijftien jaar van zijn leven aan de film die nooit werd afgemaakt. Dat lijkt nu toch te gebeuren. Een productiemaatschappij heeft de rechten gekocht en wil de film volgend jaar uitbrengen, schrijft The New York Times.

Hollywood is al decennia lang in de ban van The Other Side of the Wind, bestempeld als ‘de bekendste film die nooit is uitgebracht’. Door een juridische oorlog tussen de houders van de filmrechten werd het project nooit voltooid en liggen de filmspoelen al tijden in een pakhuis in Parijs. Het is Royal Road Entertainment echter gelukt een voorstel te doen dat alle partijen bevalt en aan de slag te gaan met het reeds opgenomen materiaal.

Het bedrijf hoopt The Other Side of the Wind af te hebben voor vertoning op 6 mei, wat Welles’ honderdste verjaardag zou zijn. De film gaat over een oude, roekeloze regisseur die zijn comeback probeert te maken. De rol wordt gespeeld door John Huston.

[NOVUM]