Zoek
Sluit dit zoekvak.

Viktor & Rolf winnen Dutch Design Award

Viktor & Rolf hebben zaterdagavond een Dutch Design Award gewonnen. Het duo sleepte in Eindhoven de prijs in de categorie Fashion in de wacht.

Viktor & Rolf hebben zaterdagavond een Dutch Design Award gewonnen. Het duo sleepte in Eindhoven de prijs in de categorie Fashion in de wacht voor zijn haute-couturecollectie van het afgelopen najaar.

Het was de eerste keer in jaren dat de mannen weer een coutureshow gaven. “De jury hield rekening met een glamoureuze comeback, maar werd prettig verrast door het gehanteerde zenthema”, aldus de jury. “Veel indruk maakte de verfijnde presentatie, die aanleunt tegen het theatrale maar wordt ervaren als een performance. Sterk verhalend, subtiel en tot in de details van hoge kwaliteit.”

De designprijzen werden dit jaar in zes categorieën uitgereikt. Zo mocht industrieel ontwerper Dave Hakkens de Young Designer Award in ontvangst nemen en won het vernieuwde Rotterdam Centraal in de categorie Habitat. De Dutch Design Awards worden jaarlijks uitgereikt tijdens de Dutch Design Week.

[NOVUM]