Search
Close this search box.

Anouk schrijft Zwarte Piet-rel van zich af

Anouk heeft naar aanleiding van de ophef rond haar mening over Zwarte Piet een nummer geschreven. Het liedje, getiteld Breathe, is gratis te downloaden.

Anouk heeft naar aanleiding van de ophef rond haar mening over Zwarte Piet een nummer geschreven. Het liedje, getiteld Breathe, is sinds vrijdag gratis te downloaden via haar Facebook-pagina.

“Vorig jaar november heb ik mij op Facebook en in een aantal interviews uitgesproken tegen Zwarte Piet”, schrijft de Haagse zangeres op Facebook. Ze kon de gevolgen daarvan niet overzien. “Ik wist wel dat er mensen waren die het niet eens zouden zijn met mij, maar dat de reacties zo heftig waren, daar schrok ik wel even van.”

Anouk kreeg vervolgens naar eigen zeggen ‘honderden bedreigingen’. “Via Facebook, maar ook in mijn brievenbus thuis. De meest verschrikkelijke dingen werden mij, maar ook mijn kinderen, toegewenst. Ik ben daardoor een paar dagen best van slag van geweest. Uiteindelijk heb ik het toen van mij afgeschreven in het nummer Breathe.”

De 39-jarige artieste lijkt niet van mening te zijn veranderd. “Morgen begint het hele sinterklaasgebeuren weer en ik ben blij dat er inmiddels een aantal steden zijn die de Zwarte Pieten hebben ingeruild voor gekleurde pieten. Het begin is er en over een paar jaar zullen onze kinderen niet meer snappen wat ons destijds bezielde.”

[NOVUM]