Zoek
Sluit dit zoekvak.

Marjolein Beumer pent script stuk Bastiaan Ragas

Marjolein Beumer schrijft het script van Zij Is de Baas, het nieuwe theaterstuk van Bastiaan Ragas. Het stuk gaat volgend jaar oktober in première.

Marjolein Beumer schrijft het script van Zij Is de Baas, het nieuwe theaterstuk van acteur, schrijver en theaterproducent Bastiaan Ragas. Dat maakte een woordvoerder van zijn theaterproductiemaatschappij De Rode Boksbal dinsdag bekend. De voorstelling is vanaf eind volgend jaar te zien in het theater.

Ragas speelt zelf een rol in de productie. Ook Anne-Marie Jung en Lieneke le Roux zijn in het stuk te zien. Het idee voor de voorstelling ontstond naar aanleiding van een ingezonden brief in een tijdschrift. “Ik raak steeds minder opgewonden van hem. Ik val op sterke mannen, maar hij wordt steeds zwakker”, schrijft een lezeres daarin over haar ontslagen man. Het is een van de thema’s die Beumer in het script verwerkt.

“Haar schrijfstijl past helemaal bij de voorstellingen die we met mijn theaterproductiemaatschappij maken”, zegt Ragas over Beumer. Ragas produceerde eerder onder meer Help, Ik Heb Mijn Vrouw Zwanger Gemaakt en Haantjes.

Actrice en scenarioschrijfster Beumer schreef het script voor de film Soof, die werd geregisseerd door haar zus Antoinette. Beumer is ook een zus van Hollywoodactrice Famke Janssen.

Zij Is de Baas gaat volgend jaar oktober in première en is daarna in theaters in het hele land te zien.

[NOVUM]