Search
Close this search box.

Paddington-bedenker te zien in verfilming

Michael Bond heeft een klein rolletje in de verfilming van zijn boeken over beertje Paddington. Dat heeft de schrijver laten weten op BBC Radio 4.

Michael Bond heeft een klein rolletje in de verfilming van zijn boeken over beertje Paddington. Dat heeft de schrijver laten weten op BBC Radio 4. De 88-jarige Bond heeft twee scènes opgenomen waarvan er een te zien is in de film, een combinatie van animatie en liveaction.

“We hebben het ’s nachts opgenomen. Ik zit in mijn eentje in een restaurant bij het raam als Paddington langs me rijdt in een zwarte taxi”, omschrijft de schrijver zijn scène. “Hij is net in Londen aangekomen en gaat met het gezin Brown naar huis. Onze blikken kruisen elkaar en ik hef mijn glas naar hem.”

Het eerste boek over de beer, die altijd gehuld is in een blauwe regenjas, een rode hoed op heeft en rode regenlaarzen draagt, verscheen in 1958. Bond schreef meer dan twintig boeken over Paddington. Volgende maand verschijnt een nieuw verhaal, Love from Paddington.

De stem van Paddington wordt in de film ingesproken door Ben Whishaw. Ook Nicole Kidman, Jim Broadbent, Peter Capaldi en Sally Hawkins hebben een rol. De film moet in februari in de Nederlandse bioscopen verschijnen.

[NOVUM]