Search
Close this search box.

Taylor Swift schrijft weer muziekgeschiedenis

Taylor Swift heeft weer muziekgeschiedenis geschreven. Ze is de eerste vrouw in de historie van de Billboard Hot 100 die haar eigen single van nummer 1 stoot.

Taylor Swift heeft voor de tweede keer in korte tijd muziekgeschiedenis geschreven in de Verenigde Staten. De zangeres is de eerste vrouw in de 56-jarige historie van de Billboard Hot 100 die haar eigen single van de nummer 1-positie stoot. Begin deze maand brak Swift records toen ook haar nieuwe album 1989 in een week tijd meer dan een miljoen keer over de toonbank ging.

Swifts nieuwe single Blank Space stijgt deze week in de Amerikaanse hitlijst van de dertiende naar de eerste plaats. De toppositie was vorige week ook al voor Swift, toen voerde ze de lijst aan met Shake It Off. Het nummer stond vier weken bovenaan de Billboard Hot 100. Swift is tot nu toe de enige artiest die dit jaar twee nummer 1-hits scoorde in de Verenigde Staten.

De 24-jarige Swift is pas de tiende artiest die zijn eigen single van de nummer 1-positie stoot. Eerder deden onder meer The Beatles, Boyz II Men, Puff Daddy en Ja Rule dat.

Niet alleen Swifts singles doen het goed, ook haar meest recente plaat 1989 gaat als een speer. Het drie weken geleden uitgebrachte album staat bovenaan de albumlijst. Binnen een paar weken zijn zo’n twee miljoen exemplaren verkocht.

Met het succes van 1989 schreef Swift begin deze maand muziekgeschiedenis. Het schijfje werd in de eerste week ruim 1,3 miljoen keer verkocht. Daarmee was Swift de eerste artiest ooit die drie platen aflevert met meer dan een miljoen verkochte exemplaren in de eerste zeven dagen.

“Het is goed om Taylor Swift te zijn”, zei Keith Caulfield van Billboard tegen USA Today. “Ze is een superster, alles pakt goed voor haar uit en ze doet alles op de juiste manier.”

[NOVUM]