Zoek
Sluit dit zoekvak.

Fox vond spel in Back to the Future slecht

Acteur Michael J. Fox was ervan overtuigd dat hij heel slecht was in Back to the Future. Hij beloofde zijn agent na een testscreening beterschap.

Acteur Michael J. Fox was ervan overtuigd dat hij heel slecht was in Back to the Future. Toen zijn agent belde na een eerste testscreening, riep hij direct ‘dat ik het de volgende keer veel beter zal doen’. Fox was heel verbaasd toen zijn agent vertelde dat de zaal laaiend enthousiast was.

Dat bekent Fox in een interview in de nieuwe editie van het Britse filmblad Empire. Back to the Future uit 1985 betekende de grote doorbraak van de acteur, die daarvoor vooral bekend was van komedieserie Family Ties. “Ik realiseerde me pas echt hoe groot de film was toen ik na de première op het Filmfestival van Venetië met een fotografe op mijn hotelkamer belandde. De volgende ochtend stonden er opeens allemaal paparazzi voor mijn deur. Opeens was mijn leven een gekkenhuis.”

De legendarische Back to the Future-trilogie vertelt over een tienerjongen die met de tijdmachine van een bevriende geleerde (Christopher Lloyd) terug moet naar de jaren vijftig om ervoor te zorgen dat zijn ouders verliefd worden op elkaar. Het eerste deel was de best bezochte film van 1985 en won een Oscar voor beste effecten. Er volgden twee vervolgen. De serie geldt nog steeds als één van de beste trilogieën ooit gemaakt.

[NOVUM]