Search
Close this search box.

Nederlandse film Gluckauf in competitie IFFR

De Nederlandse film Gluckauf is opgenomen in de competitie voor de Tiger Award op het IFFR. De rest van de kanshebbers wordt in januari bekendgemaakt.

De Nederlandse film Gluckauf is opgenomen in de competitie voor de Tiger Award op het International Film Festival Rotterdam. Dat heeft distributeur September Films dinsdag bekendgemaakt.

Het is de eerste titel die kans maakt op een Tiger Award die dit jaar bekendgemaakt is. De rest van de titels volgt in januari. Gluckauf vertelt over Lei, een dolende vijftiger die onder aan de sociale ladder leeft en alles moet doen om te overleven. Zijn grote angst is om de erkenning van zijn zoon Jeffrey, een ambitieuze twintiger, kwijt te raken. Als Jeffrey er achter komt dat zijn vader een flinke schuld heeft bij een onderwereldfiguur, besluit hij hem te helpen.

De titel verwijst naar de Limburgse groet waarmee mijnwerkers elkaar een behoeden terugkeer wensten. De film is ook in Limburgs dialect gesproken. Gluckauf is geregisseerd door Remy van Heugten (Valentino). De hoofdrollen worden gespeeld door Bart Slegers, Vincent van der Valk, Joy Verberk en Johan Leysen.

Zanger Douwe Bob heeft de titelsong van de film gemaakt. Gluckauf draait vanaf 29 januari in de Nederlandse bioscopen.

[NOVUM]