Nederlandse thriller Night Eyes wint festival

De film Night Eyes van de Nederlandse regisseur David Cocheret heeft vrijdagavond de eerste prijs gewonnen op het Los Angeles Thriller Film Festival.

De film Night Eyes van de Nederlandse regisseur David Cocheret heeft vrijdagavond de eerste prijs gewonnen op het Los Angeles Thriller Film Festival. Regisseur David Cocheret nam in Hollywood de award in ontvangst voor de beste spannende speelfilm in de internationale competitie.

Zijn thriller was de enige Nederlandse coproductie die is geselecteerd voor het evenement. Night Eyes is de verfilming van de roman Nachtogen van de Limburgse schrijver Jack Lance over een grafisch ontwerpster die wordt gestalkt door haar ex-vriend. Het is de eerste keer dat een boek van de Nederlandse Stephen King, zoals Lance wordt genoemd, voor het witte doek is bewerkt.

De thriller beleefde onlangs zijn wereldpremière in de nieuwe JT Bioscoop in Hilversum, waar regisseur Cocheret jarenlang als operateur werkte. De 25-jarige regisseur is de zoon van presentatrice Cilly Dartell en verkeersvlieger Jan Cocheret.

Hij groeide op in Hilversum en vertrok daarna naar de Verenigde Staten om een filmopleiding te volgen. Zijn korte afstudeerfilm Petra won al diverse prijzen. Ook werkte Cocheret op de set van diverse Hollywoodfilms, waaronder Hansel and Gretel: Witch Hunters met Famke Janssen.

[NOVUM]