Search
Close this search box.

Pak van mijn hart bekroond met Platina Film

De romantische komedie Pak van mijn hart heeft meer dan 400.000 bezoekers getrokken. Daarom is de romkom bekroond met een Platina Film.

De romantische komedie Pak van mijn hart heeft meer dan 400.000 bezoekers getrokken. Daarom is de romkom van regisseur Kees van Nieuwkerk bekroond met een Platina Film. Dat heeft het Nederlands Film Festival, dat de awards uitreikt, woensdag bekendgemaakt.

Het is de zesde Platina Film die dit jaar aan een Nederlandse productie wordt uitgereikt. Daarmee is een nieuw record gevestigd: nog nooit passeerden zo veel Nederlandse films in een jaar de 400.000 bezoekers. Het vorige record stamt uit 2011 toen vijf films de platina status behaalden.

Pak van mijn hart vertelt over de doldwaze liefdesperikelen van twee broers die samen een verkleedbedrijf runnen. De hoofdrollen worden gespeeld door Benja Bruijning, Fedja van Huet, Chantal Janzen en Halina Reijn.

Het is de derde keer in drie dagen tijd dat het NFF een award uitreikt aan een vaderlandse productie. Maandag en dinsdag werden de familiefilms Wiplala en Mees Kees op de planken verrast met een Gouden Film omdat zij de 100.000e bezoekers hadden verwelkomd. De laatste Platina Film was twee weken terug voor megahit Gooische Vrouwen 2.

[NOVUM]