Zoek
Sluit dit zoekvak.

Spike wint Maestro 2014

Spike van Zoest is de winnaar van het dirigeerprogramma Maestro. Donderdagavond was de finale in de Philharmonie in Haarlem, die de AVROTROS live uitzond.

Spike van Zoest is de winnaar van het dirigeerprogramma Maestro. Donderdagavond was de finale in de Philharmonie in Haarlem, die de AVROTROS live uitzond op NPO1.

In de finale streed Van Zoest met Carlo Boszhard om de titel Maestro 2014. Ze dirigeerden onder meer de openingstune van Maestro: het eerste deel uit de Vijfde Symfonie van Beethoven. Carlo dirigeerde de opera Il Trovatore van Giuseppe Verdi. Spike dirigeerde Land of Hope and Glory van Edward Elgar. De kijkers bepaalden vervolgens wie de winnaar werd van dit tweede seizoen van Maestro.

De afgelopen weken bepaalden de juryleden en vervolgens de orkestleden van Het Balletorkest welke BN’ers de bok moesten verlaten. Dat waren achtereenvolgens Susan Smit, Frans Duijts, Sylvana Simons, Oscar Hammerstein en Lucille Werner. Vorig week viel Marlies Dekkers af. Allemaal keerden ze donderdagavond nog eenmaal terug om in estafette de Radetzkymars van Johann Strauss te dirigeren.

De Maestro-jury bestond dit jaar weer uit dirigent Otto Tausk (voorzitter), Isabelle van Keulen (violist) en Dominic Seldis (eerste contrabassist bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest). Twee jaar geleden werd de eerste editie van Maestro uitgezonden en werd Lenette van Dongen uitgeroepen tot Maestro 2012.

[NOVUM]