Tim Burton en Helena Bonham Carter uit elkaar

De liefdesrelatie tussen Tim Burton en Helena Bonham Carter is voorbij. Dat heeft het paar in een officiële verklaring laten weten aan E! Online.

De liefdesrelatie tussen Tim Burton en Helena Bonham Carter is voorbij. Dat heeft het paar in een officiële verklaring laten weten aan E! Online. De filmmaker en de actrice waren dertien jaar samen.

“Tim Burton en Helena Bonham Carter zijn als vrienden uit elkaar gegaan eerder dit jaar en ze blijven samen voor hun kinderen zorgen”, laten woordvoerders van de twee weten aan de entertainmentsite. “We vragen jullie hun privacy en die van hun kinderen te respecteren in deze periode.” De twee hebben twee kinderen, zoon Billy (11) en dochter Nell (7).

De 56-jarige regisseur en de 48-jarige actrice ontmoetten elkaar in 2001 op de set van Planet Of The Apes. Burton regisseerde de film, Bonham Carter speelde erin. Ze werkten ook samen aan onder meer Big Fish (2003), Charlie And The Chocolate Factory (2005) en Sweeney Todd (2007).

Het paar kreeg in oktober 2013 te maken met geruchten over ontrouw, nadat er een foto opdook waarop de regisseur zoals het eruit zag een mysterieuze blondine kuste. “Absolute onzin”, liet zijn vrouw destijds via haar woordvoerder weten.

[NOVUM]