Search
Close this search box.

Boyhood valt ook in Londen in de prijzen

Britse filmcritici hebben Boyhood zondag verkozen tot de beste film. De film won ook de prijs voor beste regisseur en beste vrouwelijke bijrol.

Britse filmcritici hebben Boyhood zondag verkozen tot de beste film, meldt filmvakblad Variety. De film won ook de prijs voor beste regisseur, voor Richard Linklater, en beste vrouwelijke bijrol, voor Patricia Arquette.

Eerder werd de film over het opgroeien van de jongen Mason al verkozen tot beste film door critici in Los Angeles, San Francisco en New York en tot beste dramafilm bij de Golden Globes. Het maken van het epos duurde twaalf jaar, waardoor alle acteurs in de loop van de film daadwerkelijk ouder worden.

Ook andere Amerikaanse films en acteurs bleken populair in Londen. Wes Anderson werd uitgeroepen tot beste scriptschrijver voor de film The Grand Budapest Hotel, Michael Keaton tot beste acteur voor zijn rol in Birdman en Julianne Moore tot beste actrice voor haar rol in Still Alice. De beste Britse film van het jaar was Under The Skin, waarin Scarlett Johansson te zien is.

[NOVUM]