Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kritiek op nieuw lied steekt Thomas Berge

Thomas Berge baalt van de kritiek die hij heeft gekregen op het nummer dat hij heeft geschreven naar aanleiding van de aanslagen in Parijs.

Thomas Berge baalt van de kritiek die hij heeft gekregen op het nummer dat hij heeft geschreven naar aanleiding van de aanslagen in Parijs. “Het steekt gewoon”, vertelt Thomas aan RTL Boulevard.

“Een cartoonist tekent en een schrijver schrijft, ik mag als artiest dan toch een lied schrijven?”, gaat Berge verder. “Want dat is wat ik ben, ik ben een artiest en ik wilde er een lied over schrijven.”

Thomas zette het nummer Wie Zijn Wij vrijdagochtend online. Daar kwam vervolgens aardig wat kritiek op. “Mensen zeggen bijvoorbeeld dat ik over de rug van anderen geld probeer te verdienen, maar dat is helemaal niet zo. Weten die mensen wel wat het kost om een nummer op te nemen? En als ik er iets aan verdien dan gaat het naar War Child.”

Thomas vertelt het RTL-programma ook hoe het nummer tot stand kwam. Toen hij naar de beelden van de aanslag keek, voelde hij dat hij een lied moest schrijven. “Ik had nog een mooie melodie liggen en daar heb ik toen een tekst op geschreven.”

[NOVUM]