Search
Close this search box.

Beyoncé wint twintigste Grammy Award

Beyoncé heeft de twintigste Grammy Award in haar carrière gewonnen. Zij won deze editie haar derde beeldje voor het beste r&b-optreden voor Drunk in Love.

Zangeres Beyoncé heeft zondagavond in Los Angeles de twintigste Grammy Award in haar carrière gewonnen. Zij won deze editie haar derde beeldje voor het beste r&b-optreden van het jaar. De megaster kreeg de prijs voor het nummer Drunk in Love, dat zij samen met haar man, rapper Jay Z, heeft gemaakt.

Eerder op de avond kreeg Beyoncé ook al de prijzen voor est surround album en beste r&b-lied, ook voor Drunk in Love, toebedeeld. Zij staat nu met onder anderen componist Henry Mancini en zanger Bruce Springsteen op een gedeelde zevende plaats in het lijstje van artiesten die de meeste Grammy’s ooit wonnen.

De enige vrouw die nog meer Grammy’s in de kast heeft staan, is bluegrass- en country-zangeres Alison Krauss. Zij won in haar leven 27 Grammy Awards. Het record voor meeste beeldjes ooit staat op naam van dirigent Sir George Solti, die 31 keer zijn naam hoorde noemen bij de uitreiking.

Beyoncé is met in totaal 51 nominaties ooit wel de vaakst genomineerde vrouw in de geschiedenis van de Grammy’s.

[NOVUM]