Search
Close this search box.

De Ruyter-acteur maakt Vlaamse Mannenharten

De Vlaamse acteur Filip Peeters gaat een remake van Mannenharten maken. De opnames van ‘Wat mannen willen’ beginnen komende week, meldt het Belgische filmfonds.

De Vlaamse acteur Filip Peeters gaat een remake van Mannenharten maken. De opnames van ‘Wat mannen willen’ beginnen komende week, zo maakte het Belgische filmfonds bekend.

Peeters is in Nederland vooral bekend om zijn rollen in Penoza, waarin hij de Belgische crimineel Schiller speelde, en Michiel de Ruyter. In het epos over de zeeheld speelt hij de Franse admiraal Dequesne, de man die het tegen De Ruyter opneemt in zijn laatste zeeslag.

Mannenharten vertelt over de romantische besognes van een groep mannen. De Nederlandse versie, met in de hoofdrollen Daan Schuurmans, Barry Atsma, Jeroen Spitzenberger en Fabian Jansen, trok twee jaar terug bijna een half miljoen bezoekers. In de remake spelen Belgische acteurs de hoofdrollen.

In Nederland wordt momenteel gewerkt aan een vervolg. De meeste acteurs uit deel één keren terug, behalve Jon van Eerd en Georgina Verbaan. Mannenharten II moet in december in de bioscopen te zien zijn.

[NOVUM]