Zoek
Sluit dit zoekvak.

Levenslang voor moord op American Sniper

Een ex-marinier die de oud-Navy SEAL Chris Kyle heeft doodgeschoten, moet levenslang de cel in. Een jury in de Amerikaanse staat Texas heeft hem veroordeeld.

Een ex-marinier die de oud-Navy SEAL Chris Kyle heeft doodgeschoten, moet levenslang de cel in. Een jury in de Amerikaanse staat Texas heeft hem dinsdag veroordeeld voor de moord op Kyle, die de autobiografie American Sniper schreef waarop later een film werd gebaseerd.

De 27-jarige Eddie Ray Routh vermoordde de oud-marinier en een vriend van hem op een schietbaan in 2013. Zijn advocaten pleitten ervoor dat hij ontoerekeningsvatbaar zou moeten worden verklaard omdat hij psychotisch en getraumatiseerd is. Justitie oordeelde echter dat Routh expres heeft gewacht met schieten totdat Kyle zijn pistool had leeggeschoten.

Kyle staat bekend als de dodelijkste sluipschutter die de VS ooit heeft gekend. Hij heeft 160 bevestigde slachtoffers gemaakt. Bradley Cooper vertolkte vorig jaar de rol van Kyle in de film American Sniper en kreeg daarvoor een Oscarnominatie. De door Clint Eastwood geregisseerde film was genomineerd voor een Oscar voor de beste film. Die prijs ging naar de film Birdman.

[NOVUM]