Search
Close this search box.

Michiel de Ruyter passeert 300.000 bezoekers

Het epos over zeeheld Michiel de Ruyter heeft binnen anderhalve week driehonderdduizend bezoekers getrokken. Het is nog steeds de best bezochte film.

Het epos over zeeheld Michiel de Ruyter heeft binnen anderhalve week driehonderdduizend bezoekers getrokken. Het is nog steeds de best bezochte film in de Nederlandse bioscopen.

Dat heeft distributeur A-Film dinsdag gemeld. De recensies over Michiel de Ruyter waren overwegend positief. De Ruyter (1607-1676) is één van de bekendste zeehelden uit de Nederlandse geschiedenis. Hij speelde een cruciale rol in de eerste drie Engels-Nederlandse Oorlogen.

De hoofdrollen worden vertolkt door Frank Lammers, Barry Atsma, Egbert-Jan Weeber en Sanne Langelaar. Het is voor het eerst in tien jaar tijd dat Roel Reiné, die de afgelopen jaren flink aan de weg timmerde in Hollywood, weer een Nederlandse film maakt.

Verder trokken het afgelopen weekend het erotische drama Fifty Shades of Grey, de actiekomedie Kingsman: The Secret Service met Colin Firth en Gooische Vrouwen II volle zalen.

[NOVUM]